sala de nunta
Ce trebuie să știi atunci când alegi o sală de nuntă?
mai 16, 2017
Cum alegi sala pentru evenimentul tău privat
iulie 12, 2017

Când poți să faci nunți în 2018? Sfaturi pentru fiecare perioadă

nunti 2018

Ți-ai găsit jumătatea și ați decis că următorul pas în viața voastră de cuplu este nunta. Este evident că aceasta va fi planificată în funcție de buget, tematică, locație și stilul vostru de viață, dar știai că trebuie să te documentezi și cu privire la data pe care o alegi pentru marele eveniment? Dacă nu dorești să ajungi în situația în care planurile să îți fie date peste cap, te invit să citești câteva idei care să te ajute să alegi data perfectă pentru unul dintre cele mai importante evenimente din viața ta, dacă aceasta va avea loc în anul 2018.

  • Rânduielile bisericești

Primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când alegi data nunții tale este ansamblul de sărbători și posturi importante pe care e bine să le respecți. Nu se fac nunți în zilele de post de peste an (1-14 august: Postul Adormirii Maicii Domnului, 4-29 iunie Postul Sfinților Petru și Pavel, 14 noiembrie- 24 decembrie: Postul Nașterii Domnului), dar nici în zilele de sărbătoare importantă, precum zilele praznicelor împărătești și ajunul lor. Dacă nu ești sigur că data la care te gândești este aleasă în conformitate cu rânduielile bisericești, întreabă un preot, iar el va ști cu siguranță cum să te ghideze în acest sens.

  • Sărbătorile internaționale

Atunci când planifici ziua nunții tale, este bine să ai în vedere sărbătorile internaționale care au loc în anumite zile din an. Cu siguranță că nu îți dorești ca nunta ta să aibă loc pe 14 februarie, când majoritatea se bucură de așa-numita zi a îndrăgostiților, și cu atât mai puțin pe 31 octombrie când străzile sunt populate de creaturi mistice care sărbătoresc Halloween-ul, încercând să își sperie semenii.

  • Anotimpul

Un factor definitoriu în luarea acestei decizii este jucat de anotimpul în care alegi ca nunta ta să aibă loc. Fie că ții cont de disponibilitatea ta sau a invitaților ori că plănuiești să rezervi o anumită locație care îți place în mod deosebit, îți prezint câteva sugestii și idei care îți vor fi de folos în acest demers.

Nunta în anotimpul de primăvară este una de bun augur, întrucât luna aprilie este considerată a fi luna bucuriei. O sugestie pentru cei care aleg ziua nunții în luna martie sau chiar în mai este să opteze pentru un spațiu închis. O nuntă în aer liber nu este întocmai o idee potrivită pentru că primăvara este un anotimp capricios din punct de vedere meteorologic.

Nunta în anotimpul de vară este preferată de către cei mai mulți dintre tinerii îndrăgostiți. Este perioada cea mai frumoasă din an în care petrecerile din povești pot fi transpuse în realitate cu ajutorul grădinilor special amenajate. Luna iunie este numită așa după numele zeiței Junona, care în astrologie reprezintă căsătoria, dar și dorința oamenilor de a avea o relație împlinită. Sugestia cea mai potrivită pentru organizarea unei nunți vara este legată de simplitate: trebuie să ai în vedere că temperaturile sunt ridicate și că ar fi incomod să stai pe tocuri înalte, să porți o rochie foarte voluminoasă sau un machiaj încărcat.

Nunta în anotimpul de toamnă este una încununată de belșug. Se spune că luna septembrie este ideală pentru fixarea căsătoriei, iar prima ninsoare din noiembrie va așterne bogăție pe drumul vieții tale. Câteva dintre ideile care vor face din nunta ta de toamnă una inedită sunt decorațiunile și mărturiile alese în culori aprinse, auriu sau cupru. De asemenea este o perioadă potrivită pentru un meniu sofisticat care să includă ingrediente de sezon precum dovleacul.

Nunțile din sezonul rece sunt mai puțin întâlnite, dar majoritatea nu știu că o credință populară susține faptul că ianuarie este o lună de bun augur pentru căsătorie și că primele zece zile din an sunt cele mai norocoase.  De ce este bine să ai o nuntă iarna? Deoarece poți avea parte de reduceri foarte mari care te vor ajuta să economisești. De asemenea poți opta pentru un outfit pe care nu l-ai putea purta vara, de exemplu o capă din blană care va face ca ținuta ta să fie uluitoare.