nunti 2018
Când poți să faci nunți în 2018? Sfaturi pentru fiecare perioadă
iulie 12, 2017

Cum alegi sala pentru evenimentul tău privat

Evenimentele fac parte din viața unei companii încă de la înființarea acesteia, pe întreg parcursul desfășurării activității sale. Fie că vorbim despre o conferință, un workshop pentru angajați, o petrecere aniversară a companiei sau despre lansarea unui nou produs al acesteia, primul lucru la care te gândești este locația în care se va desfășura. Astfel că acest aspect organizatoric foarte important este cel în jurul căruia gravitează buna desfășurare a evenimentului.

 Bineînțeles că detaliile precum data (pe care e bine să o stabilești din timp și pe baza căreia să rezervi sala cu o perioadă lungă de timp înainte) și numărul de persoane sunt informațiile cu care trebuie să pornești la drum. În continuare, îți voi prezenta câteva sfaturi care, cu siguranță, te vor ajuta să faci cea mai bună alegere în ceea ce privește locația pentru evenimentul tău privat:

  • Amplasament și arhitectură

Un aspect foarte important în alegerea sălii ține de amplasamentul construcției și de arhitectura acesteia. Orice eveniment pornește de la un concept cheie și are o tematică anume, de aceea este foarte important să fii atent la acest detaliu. O locație al cărei interior are un design minimalist și serios nu va fi întocmai potrivită pentru un workshop creativ și amuzant.

  • Design și ornamente

Întreaga estetică și ornamentele sălii pot susține sau dimpotrivă, îngreuna desfășurarea diverselor activități planificate. De exemplu, în cazul unei proiecții video, ar fi ideal ca luminozitatea din încăpere să poată fi redusă la minim. Mărimea ferestrelor, mocheta sau materialul care se află pe jos, culoarea pereților sau acustica sunt doar câțiva dintre factorii care au o importanță majoră, deși aparent nu ai fi tentat să acorzi o atenție deosebită acestora.

  • Capacitate și compartimentare

Al treilea lucru pe care e bine să îl iei în considerare este, bineînțeles, capacitatea sălii pe care dorești să o folosești drept spațiu pentru desfășurarea evenimentului tău. Este recomandat să ai câteva locuri în plus pentru invitații care ar putea veni însoțiți, astfel nimeni nu se va simți stânjenit că trebuie să stea în picioare, în caz că ne referim la o conferință, de exemplu.

Compartimentarea poate sau nu să existe. De obicei, sala este alcătuită dintr-o singură încăpere, însă e bine să fii atent la eventuali stâlpi de susținere care ar putea împiedica unii dintre invitați să observe tot ce se petrece pe podium.

  • Mobilier și echipamente necesare

În cazul în care evenimentul tău solicită anumite cerințe speciale, este indicat să verifici dacă sala dorită de tine îți poate pune la dispoziție aceste lucruri. Mobilierul este foarte important pentru că poate influența dispoziția invitaților, dar poate și să susțină tematica evenimentului.

Dacă ai nevoie de echipamente de proiecție video ori de un sistem de sonorizare, trebuie să verifici dacă te poți folosi de aceste lucruri sau va fi nevoie să le aduci tu pentru buna desfășurare a evenimentului.

  • Serviciile oferite

Un alt aspect de care e bine să ții cont atunci când alegi o sală constă în gama de servicii de care aceasta dispune. Mâncarea și băutura pe care o oferă locul respectiv constituie un avantaj în cadrul organizării.

Dacă sunt alese cu grijă, construcția în sine, mobilierul, serviciile de catering și ceilalți factori amintiți mai sus poți asigura succesul unui eveniment la care atât organizatorii, cât și invitații să se simtă bine și să aibă parte de o experiență plăcută. De aceea, este bine să acorzi atenție fiecărui detaliu în parte, întrucât acestea vor fi cele care vor face diferența.